Klubmøder

Højslev KroKlubbens møder holdes på Højslev Kro, hvis ikke andet er meddelt - se annoncering af næste klubmøde på forsiden samt kalenderen.

Adresse: Viborgvej 220, 7840 Højslev

Et klubmøde indledes som regel med middag og hyggelig snak. Derefter kan programmet fx være et foredrag, et virksomhedsbesøg, planlægning af diverse projekter og aktiviteter, informationer fra Soroptimist International Danmark / Europa / Verden og meget mere.

En del møder er 'ud-af-huset-møder', hvilket fremgår af nedenstående eksempler på klubmøder.

April 2018: FN's 17 2030 mål og

Soroptimist International's fokusmål

gik smukt hånd i hånd på klubbens møde i april.
Biskop i Viborg Stift Henrik Stubkjær, tidligere generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp fortalte om Menneskerettigheder og Kvinders status.

Biskop Henrik Stubkjær

Med udgangspunkt i den antikke filosofi Stoicismen, over De 10 Bud i Det gamle testamente, gennem Det ny Testamentes næstekærlighed, via FN's Verdenserklæring om Menneskerettigheder fra 1948, landede vi ved de nugældende FN 2030 mål.

Vi så et fint eksempel på, at de tidligere 8 FN 2015 mål næsten blev nået:
Kilde: verdensbedstenyheder.dk/2015loeb/
(Følg link, Gå til løb, Klik på start og se resultatet)

Menneskerettigheder er alvorligt emne, men det blev serveret med både bid og vid, så tilhørerne skiftede mellem at se alvorstunge ud og skrige af grin.
Det må være en af opskrifterne på at nå alle 5 soroptimist fokusmål og alle 17 FN mål: En alvorlig og beslutsom indsats krydret med humor, for smilet er som bekendt den korteste afstand mellem mennesker (Citat Victor Borge)

Besøg på Krabbesholm Højskole (14/11-2017)

Krabbesholm HøjskoleVi blev budt velkommen på Højskolen af Rane Bols, som har været lærer på skolen i henved 20 år. Rane Bols viste os rundt på hele skolen og fortalte livligt undervejs. Bygningerne spænder vidt fra den gamle bindingsværk hovedbygning fra 1700 tallet til helt moderne bygninger tegnet af nutidige arkitekter. Skolen der i dag rummer 115 elever, underviser i fag som kunst, arkitektur, design, grafisk design og litteratur med to hold elever om året.

 

Virksomhedsbesøg på Torsmark (8/8-2017)

Besøg hos Charlotte Just på TorsmarkBesøg hos et klubmedlem, der fortalte Torsmarks historie.Gården er en gammel studegård, der har været i familiens eje i 7 generationer. I dag dyrkes der kartofler, og læggekartofler eksporteres til Nordafrika og Sydeuropa. Dertil er der en foderstofforretning, hvor korn og frøafgrøder bliver renset, tørret og opbevaret.
Vores klubmedlem er desuden uddannet Kranio Sakral Terapeut og har klinikken GaiaHuset i sidefløjen. Her behandles alt fra småbørnskolik, stress, hold i nakken, migræne og meget mere.

Nytårskur med Borgmesteren (10/1-2017)

Borgmester i Skive Peder Chr. KirkegaardBorgmester Peder Christian Kirkegård fortalte indlevende om årets gang i Skive Kommune. Vi kan glæde os over et godt år hvor bl.a. Totalforsvarsregionen bliver samlet på Skive Kasserne, Omfartsvejen omkring Haderup bliver en realitet i 2017, ny planlov der giver bedre muligheder for at udvikle Skive å projektet, Skive Handelsskole bevares, Greenlab biogas igangsættes ved Kåstrup, Naturpark Flyndersø etableres, Nye gasbusser til offentlig transport er igangsat med 11 nye busser og 48 biler.
Desuden vil 2017 være året hvor Big Blue videreudvikles, Skive museum ombygges, Musikskolen flytter til midtbyen, Skive Gamle Rådhus bliver ombygget til et borgernes hus.

 

Besøg på Hospitalsenhed Midt (10/5-2016)

Hospitalsenhed Midt under opbygningJeppe Juhl Hansen er projektchef for en projektgruppe på 10 mand, der styrer et højteknologisk hospitalsbyggeri til en værdi af 1,164 mia. kr. Jeppe Juhl Hansen, der er uddannet cand.scient.pol. og har været ansat 10 år på stedet, er ikke den typiske projektchef for så stort et byggeri – et såkaldt kvalitetsfondsbyggeri finansieret via Regeringens kvalitetsfond og Region Midtjylland. Jeppe Juhl Hansen føler sig dog rustet til at styre ledelsesprocesserne mellem alle håndværkerne og projektgruppen med bl.a. ingeniører og arkitekter. Byggeriet er udbudt i fagentrepriser, som bl.a. lokale håndværkere fra Skive og Viborg har vundet.Bæredygtighed er i højsædet på byggeriet, der blev påbegyndt i 2014 og forventes færdigt i 2018.